Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Йоркширски пудинг

Йоркширски пудинг

ЙоанаЙоана
Новак
28120
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Ще направите ли малко място на масата си за този английски джентълмен"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя, средни по размер
  • прясно мляко
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйца, брашно и прясно мляко трябва да са равно количество. За да прецените най-точно, чукнете яйцата без да ги разбърквате в мерителен съд и премерете същото количество брашно и мляко.

Разбъркайте до хомогенна смес трите съставки. Намазнете форма за мъфини и сложете в загряна фурна на 220 градуса да се нагорещи много.

Разпределете сместа в гнездата до средата им. Пекат се около 20-25 минути - до златисто-кафяв цвят, без да отваряте фурната. Йоркширския пудинг трябва да бухне по краищата, но средата да остане вдлъбната.

Традиционно в Англия го поднасят като гарнитура към меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пише равни части . Научете се да четете! Хората са си го написали.
03.12.2023 19:01
1
Анонимен
Анонимен
Само да попитам- как точно ви се получи, щото не виждам мерки на продуктите, само бр за яйцата. Вие медиуми ли сте? Или просто някой близък ви пише похвали?
09.07.2022 13:29
1
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Много вкусно се получи:)Една част ги хапнахме с пудра захар,а останалите напълних със смес от маскарпоне и сладко:)
18.03.2018 17:48
Благовеста Пенчева
Благовеста Пенчева
Абсолютно точно. Браво
15.08.2013 18:18
2