Варена тиква с орехи и мед

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач151703461
08/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо666
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр. цигулка
  • мед - 1 ч.ч.
  • орехи - 5 с.л. натрошени
  • вода - 2 в.ч
  • кленов сироп - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се и се обелва тиквата, след което се изчиства хубаво вътрешността и се нарязва на кубчета.

Нареждат се кубчетата в една тенджера и отгоре се добавя вода, подсладена в мед, и се залива тиквата.

Слага се на тих огън на котлона и се проверява от време на време да не залепне и след един час е готово.

Изчаквате да изстине или сложете в хладилника.

След като изстине, сервирате варената тиква с натрошени орехи, поръсени отгоре, и с кленов сироп или пак мед.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#234774
лесно и вкусно
0
0