Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли на фурна за начинаещи

Пържоли на фурна за начинаещи

Пържоли на фурна за начинаещи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Дори и при приготвянето на пържоли си има тънкости, с които веднага ще ви запознаем"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена + 1/2 бр. зелена + 1/2 бр. жълта
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1 с.л. за месо
  • риган - 1 к.л
  • чери домати - 10 бр
  • краве масло - бучка
  • бира - 1/2 кутийка
  • зехтин - 1 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
  • картофи - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете картофите на колелца. Подредете ги в тавичка на дъното.

Сложете отгоре пържолите. Нарежете лука, моркова и чушките на колелца. Подредете ги отгоре.

Сложете чери доматите, а след това и подправките.

Нарежете кравето масло отгоре и полейте със зехтина.

Налейте бирата и завийте тавата с алуминиево фолио.

Печете пържолите на фурна за начинаещи в предварително загрята фурна на 180- 200 градуса за 2 часа.

Махнете фолиото, поръсете с кашкавала и печете до приятен златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: