Агнешки пържоли на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Агнешки пържоли на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Какво ще кажете за едни крехки агнешки пържоли приготвени в специален винен сос на фурна?"

Необходими Продукти

  • агнешки пържоли - 4 бр. готови с кост или без
  • вино - 1 ч.ч. червено + 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 4 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете и поръсете с черен пипер подготвените и оформени агнешки пържоли.

Разбийте 1 ч.ч. вино с горчицата, соевия сос, малко кимион, сол и черен пипер на вкус. Мариновайте месото за 2 часа в покрит съд в хладилника.

Подредете месото в подмазнена тава. Полейте с олио и 1/2 ч.ч. вино. Покрийте с фолио, направете няколко малки дупчици със шиш и печете за около 60-70 минути на 200 градуса загряна фурна.

Поднесете агнешките пържоли с гарнитура от картофи или ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: