Начин на приготвяне
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество.
Подредете, като застъпете в едната част на ветрило в голяма чиния. Оставете така за половин час.
Тиквичките, трябва да овлажнят брашното на 100%. Ако видите, че по тях има сухо брашно, то оставете ги за още пет минути.
Загрейте тиган с олио и изпържете тиквичките до златисто.
Ще забележите, че олиото остава чисто при пържене, а тиквичките си остават чисти и златисти, както при първото зареждане на тигана.
Сервирайте пържените тиквички с чесново кисело мляко и пресен копър.