Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени тиквички»Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене

Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене

Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Перфектните тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене - нападайте"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • сол
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.

Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество.

Подредете, като застъпете в едната част на ветрило в голяма чиния. Оставете така за половин час.

Тиквичките, трябва да овлажнят брашното на 100%. Ако видите, че по тях има сухо брашно, то оставете ги за още пет минути.

Загрейте тиган с олио и изпържете тиквичките до златисто.

Ще забележите, че олиото остава чисто при пържене, а тиквичките си остават чисти и златисти, както при първото зареждане на тигана.

Сервирайте пържените тиквички с чесново кисело мляко и пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: