Начин на приготвяне
Белим картофите, измиваме и нарязваме на кубчета. Лещата измиваме с няколко води (по-лесно се измива, като я сложим в голяма цедка). Лука почистваме, измиваме и нарязваме на ситно.
Слагаме в тенджера, картофите и лука. Ръсваме черен пипер, кимион, чубрица и червен пипер. Прибавяме и почистена и пасирана скилидка чесън.
Наливаме топла вода до нивото на продуктите и като се посварят няколко минути, прибавяме измитата червена леща.
Доливаме още малко топла вода и варим, докато се сварят всички съставки. Когато са готови, ги пресипваме в голяма цедка и отцеждаме от водата.
Разпределяме в чинийки и овкусяваме разядките с хималайска сол, зехтин и ябълков оцет на вкус.
Прибавяме и нарязан ситно магданоз. Украсяваме разядката от червена леща, лук и картофи с резенчета домат и стръкчета пресен магданоз.