Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Оригинален крем Шарлота

Оригинален крем Шарлота

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Оригинален крем Шарлота
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Искате ли да станете истински майстор на тортите, трябва да усъвършенствате приготвянето на Оригинален крем Шарлота"

Необходими Продукти

  • масло - 225 г меко
  • прясно мляко - 125 мл
  • захар - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 прахче
  • коняк - 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малък метален съд сипете прясното мляко и добавете 150 г от захарта, поставете на умерен огън и варете до завиране (като гъст сироп).

С миксер разбийте яйцето и останалата захар, прибавете захарния млечен сироп към него и отново разбийте със миксера. Поставете сместа на умерен огън и варите до сгъстяване, оставете да се охлади.

В купа разбийте маслото, на тънка струя към него прибавете охладения захарен сироп и бъркате, до пухкав крем.

Накрая прибавете ванилията и коняка и разбъркайте, за да ароматизирате вкусния и пухкав крем Шартота. Можете да оцветите със сладкарски бои или какао.

Преди да използвате крема, е добре да го поставите в хладилник за 10 минути, за да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: