Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Турска супа с леща и ерище

Турска супа с леща и ерище

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Турска супа с леща и ерище
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Топла супа с вкус, който е едновременно екзотичен и толкова познат"

Необходими Продукти

  • леща - 1 в.ч.
  • ерище - 1 ч.ч.
  • морков - 1 бр.
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме лещата в тенджера, доливаме вода и слагаме на котлона да се свари.

След като се свари прецеждаме водата, слагаме чиста вода и пак връщаме на котлона. Като заври добавяме ерище и докато те се сваряват, ние правим запръжката.

В един тиган слагаме малко олио, добавяме нарязания морков и лук и започваме за бъркаме.

После добавяме и чесъна, нарязан на малки парчета, слет това слагаме брашно и доматен концентрат и след като запържите и тях за 1-2 минути, изсипвате сместа вътре в тенджерата.

Добавяте сол, черен пипер и джоджен, оставяте още за 10 минути и супата от леща е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: