Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Турска супа от червена леща

Турска супа от червена леща

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Турска супа от червена леща
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Турска супа от червена леща може да се поднесе със златисти крутони."

Необходими Продукти

  • червена леща - 540 г
  • олио - 50 мл.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 бр.
  • чесън - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • гореща вода - 2 л.
  • микс пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • За заливка
  • олио - 7 с.л.
  • алепски пипер - 2 ч.л. /Pul biber/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази турска супа морковите си измиват, обелват и настъргват.

Лукът се почиства, измива и нарязва си ситно.

Морковите и лукът се слагат в уок тиган.

Прибавя се олиото и се задушават на средна степен за 10 мин.

Чесънът се почиства и нарязва на ситно, след което се прибавя към зеленчуците в тигана.

Разбърква се и се запържва за 3 мин.

Доматите се измиват и настъргват на ренде, след което се прибавят към зеленчуците.

Прибавя се захарта, разбърква се много добре и се запържва за 5 мин.

Прибавя се червена леща, горещата вода, солта и пипера микс.

Вари се 15 мин., след което се сваля от котлона.

Пасира се до получаване на хомогенна смес на кремсупата от леща.

Олиото 7 с.л. се загрява много добре, след което се сваря от котлона.

Прибавя се Алепския пипер и се разбърква много добре.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Супата от червена леща се сервира с пипереното масло и поръсена с магданоз.

Турска супа от червена леща може да се поднесе със златисти крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: