Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с кайма и ерище

Супа с кайма и ерище

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Супа с кайма и ерище
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 125 г
  • ерище - 1 ч.ч. (вид турско фиде)
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • сол
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • зелен лук
  • телешки бульон
  • вода - 1. 5 литър топла
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера олио и добавяме каймата, след като малко я запържим добавяме нарязания зелен лук и запържваме още, после добавяме доматения концентрат и брашното.

Бъркаме малко и слагаме топла вода, оставяме да заври.

След като заври малко слагаме ерище, сол, черен пипер, червен пипер, бульона и оставяме да заври на слаб огън.

Накрая добавяме магданоз и супата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: