Орехово песто с тиквички и чесън

иваиваНовак31
10/07/2019
"Песто от тиквички, каквото всеки иска да опита поне веднъж през живота си "
Приготвяне20 мин.
Готвене19 мин.
Общо39 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца384
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се нарязва на парчета и се сварява. После се отцежда и се слага в блендер. Всички останали продукти се добавят в суров вид, смилат се в блендера или се пасират.

При липса на блендер трябва да се счукат едно по едно в дървено хаванче, след което да се омесят и подправят с лимонов сок, зехтин и сол.

И понеже днес нямах под ръка свежи зелени подправки, сложих в пестото сушени и смлени на прах: босилек, тлъстига, здравец - 3-4 щипки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар