Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пангасиус с песто от пресен чесън

Пангасиус с песто от пресен чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пангасиус с песто от пресен чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Тази рецепта за пангасиус с песто във фолио е толкова ароматна, че почти е сигурно, че ще искате и втора порция"

Необходими Продукти

  • пангасиус - 2 филета от цяла риба
  • краве масло - 50 грама разтопено
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разтопете на бавен огън маслото, след което намажете с него голям лист домакинско фолио.

Сложете фолиото в тава и отгоре наредете пангасиуса. Намажете и рибата с половината от цялото количество масло. Посолете и внимателно запечатайте фолиото.

Сложете в загрята на 200 градуса фурна и печете около 10 минути. Междувременно наситнете пресния чесън и го смесете с горчицата и останалото масло.

Извадете рибата от фурната и внимателно отворете фолиото. Намажете рибните филета с приготвената смес и пак запечатайте.

Печете още 10-тина минути, извадете и оставете да се охлади леко. Извадете печената риба от фолиото и поднесете със свежа салата по избор.

Пангасиусът с песто от пресен чесън е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: