Начин на приготвяне
Първо разтопете на бавен огън маслото, след което намажете с него голям лист домакинско фолио.
Сложете фолиото в тава и отгоре наредете пангасиуса. Намажете и рибата с половината от цялото количество масло. Посолете и внимателно запечатайте фолиото.
Сложете в загрята на 200 градуса фурна и печете около 10 минути. Междувременно наситнете пресния чесън и го смесете с горчицата и останалото масло.
Извадете рибата от фурната и внимателно отворете фолиото. Намажете рибните филета с приготвената смес и пак запечатайте.
Печете още 10-тина минути, извадете и оставете да се охлади леко. Извадете печената риба от фолиото и поднесете със свежа салата по избор.
Пангасиусът с песто от пресен чесън е много вкусен.