Спанак с яйца и гъби на фурна

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
992
710
5902
1
12/07/2019
"Ефектни спаначени гнезда, които много ще ви се усладят "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо507
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства и нарязва на едро.

Гъбите се почистват, обелват и нарязват на филийки. Лукът и чесънът се наситнават.

В дълбок тиган се загрява зехтинът заедно с маслото. Прибавят се лукът и чесънът и се оставят да се запържат.

Добавят се гъбите, разбърква се, да се омазнят в мазнината, и се добавя спанакът - също да се задуши за кратко в мазнината. Спанакът не трябва да се готви дълго, за да може да остане свежо зелен.

Ако по време на готвенето пусне повече вода, то тя се отделя с черпак, не се оставя да се изпари, защото спанакът ще потъмнее. Подправя се със сол, индийско орехче и черен пипер. Налива се сметаната, разбърква се и се сваля от котлона.

Сместа се изсипва в подходяща намаслена с мазнина тавичка за печене, разпределя се.

Оформят се две гнезда и се чукват яйцата, така че жълтъкът да остане цял.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса за около 8-10 мин.

Изважда се от фурната и се поръсва с настърган пармезан.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар