Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Мешана скара в микровълнова

Мешана скара в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
49119139
Мешана скара в микровълнова2 / 2
27/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
31 мин.
Общо
46 мин.
Порции
4
"Да направиш мешана скара, но без да включваш скарата - това е възможно, ако имаш тази рецепта и микровълнова фурна под ръка"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр. (малки) 400 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • наденички - 4 бр. или 400 г
  • брашно - 2 с.л.
  • пържоли - 400 г (малки)
  • вино - 100 мл (червено)
  • мащерка - 1 ч.л.
  • лук - 4 глави
  • домати - 4 бр.
  • печурки - 150 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските котлети се измиват, подсушават се и се натриват със зехтина.

Оставят се да престоят.

Наденичките се овалват в брашното.

Свинските пържоли се мариноват с червеното вино и мащерката.

Лукът се обелва и се срязва на две, доматите се измиват и се нарязват на четири, гъбите се почистват, измиват се и се напръскват с лимонов сок.

Наденичките се поставят на скарата и се държат 5 мин при 600 Вт.

Свинските котлети леко се подсушава с мека хартия и се държи на скарата 5 мин при 600 Вт и включен грил. Обръщат се, като се разменят местата на котлетите, и се допича още 4 мин.

По същия начин се приготвят и свинските пържоли.

Накрая върху скарата се слагат лукът, гъбите и доматите и се пекат 4 мин при 600 Вт и включен грил.

Месото и зеленчуците се подреждат върху голям поднос и се сервират.

Отделно в сосиери се поднасят подходящи сосове.

ВРЕМЕ: 31 мин

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: