Начин на приготвяне
В тенджера се сипва вода и се слага на котлона да заври. Подсолява се. След като заври се добавят макароните да се варят. Варят се според указанията на опаковката - 6-8 минути.
Морковът се обелва и измива. Нарязва се на малки кубчета. Слага се да се свари до омекване. След като се сварят макароните се изсипват в гевгир и се измиват добре със студена вода, толкова че да изстинат. Оставят се да се отцедят.
Саламът и краставичките се нарязват на малки кубчета. Макароните се слагат в голяма купа. След като морковите се сварят се оставят да изстинат и да се отцедят.
Към макароните се прибавят саламът и краставичките. Добавят се и царевицата и горчицата и изстиналите моркови. Подправя се със сол.
Добавя се и майонезата, ако някой предпочита и в по-големи количества. Всички съставки се разбъркват добре до разнасяне на всички продукти и макаронената салатка е готова.