Начин на приготвяне
Сваряваме макароните според указанието на опаковката и хубаво ги изплакваме и отцеждаме.
Сваряваме яйцата и нарязваме всяко на полумесеци (на 8 части) и после на половина.
Царевицата задушаваме до готовност с малко масло или друга мазнина и оставаме да изстине.
Краставиците белим и режем на кубчета като за таратор.
Смесваме макароните, яйцата, царевицата и краставиците, овкусяваме със сол.
Добавяме разбитите майонеза и кисело мляко, пресования чесън и нарязания на ситно копър. Хубаво разбъркваме и оставяме настрана поне 1 час преди консумация.
На следващия ден, за освежаване на макаронената салата, добавете половин кофичка кисело мляко и малко майонеза (ако разполагате с такава).
Салатата е подходяща за посрещане на гости - вкусна и много свежа!
Макаронената салата за гости е много сполучлива.