Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Вкусно панирано филе от акула

Вкусно панирано филе от акула

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865903481
Вкусно панирано филе от акула
Снимка: Румяна Стоянова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Има много начини за приготвяне на филе от акула, но този ни е любим, с винаги гарантиран вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • филе от акула - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 броя
  • галета - 200 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си на парчета филето от акула.

Овкусяваме го леко със сол и черен пипер и го оставяме на решетка или гевгир да се отцеди хубаво.

Панираме си парчетата, като потапяме в разбито яйце, след което овалваме в галета и накрая пак във яйце.

След което слагаме в сгорещеното олио всяко едно парче, пържим от двете страни до готовност.

Гарнираме панираната риба с лимон и салатка.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартин
Мартин
Много вкусна риба - една от любимите ми!
13.07.2019 16:40
2