Панирано пилешко филе

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Панирано пилешко филе
Снимка: Monika Ivanova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Кратко, просто и ясно - панирано пилешко филе, към добавяме подходяща гарнитура и хапваме за броени минути"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1.5 кг гърди
  • галета - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 250 мл
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр. сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките филенца на порции. Овкусете ги със сол и черен пипер и напръскайте с лимонов сок. Приберете месото поне за 1 час в хладилник.

Оваляйте овкусеното филе в галета и го разплескайте внимателно с дъска. Потопете в предварително разбитите яйца и изпържете в силно сгорещено олио до получаването на хрупкава коричка.

Поднесете панираното пиле с гарнитура по избор или сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка: