Начин на приготвяне
Ако филетата треска са с кожа, отстранете я внимателно с пръсти, забелва се лесно.
Посолете ги леко и оставете на стайна температура 20 минутки.
За панировката разбийте яйцата със солта, пипера, бирата и сока от половината лимон. Сипвайте галета до получаване на кашичка - нито рядка, нито прекалено гъста.
Попийте леко филетата риба с кухненска хартия, за да се отстрани ненужната влажност от тях и така панировката да полепне по-добре по тях.
Оваляйте хубаво и ако на места кашичката не се задържа, не се тревожете - първо я разнесете от едната страна на филетата и откъм нея сложете да се пържат в сгорещено на умерен огън олио.
Щом започне да добива златист загар, разнесете отгоре още от кашичката- панировка и обърнете да се изпържи и от другата страна до тъмно златист загар.
При обръщането намалете с две степени огъня, за да се сготви добре отвътре рибата, тъй като панировката е дебеличка и пухкава.
Готовите филета извадете върху абсорбираща мазнината хартия и след минутка две поднесете гарнирани с останалия лимон и друга гарнитура по ваш вкус - картофки, чушки, ориз.
Добър апетит!
Коментари