Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирано филе от треска

Панирано филе от треска

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Панирано филе от треска
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Крехко филе в хрупкава панировка - прилича ли ви на сбъдната кулинарна мечта"

Необходими Продукти

  • треска - 2 филета, 180 г всяко
  • яйца - 2 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • бира - 50 мл
  • сол - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • галета - до получаване на кашичка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако филетата треска са с кожа, отстранете я внимателно с пръсти, забелва се лесно.

Посолете ги леко и оставете на стайна температура 20 минутки.

За панировката разбийте яйцата със солта, пипера, бирата и сока от половината лимон. Сипвайте галета до получаване на кашичка - нито рядка, нито прекалено гъста.

Попийте леко филетата риба с кухненска хартия, за да се отстрани ненужната влажност от тях и така панировката да полепне по-добре по тях.

Оваляйте хубаво и ако на места кашичката не се задържа, не се тревожете - първо я разнесете от едната страна на филетата и откъм нея сложете да се пържат в сгорещено на умерен огън олио.

Щом започне да добива златист загар, разнесете отгоре още от кашичката- панировка и обърнете да се изпържи и от другата страна до тъмно златист загар.

При обръщането намалете с две степени огъня, за да се сготви добре отвътре рибата, тъй като панировката е дебеличка и пухкава.

Готовите филета извадете върху абсорбираща мазнината хартия и след минутка две поднесете гарнирани с останалия лимон и друга гарнитура по ваш вкус - картофки, чушки, ориз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вкусно е, но основното е всяка риба да е по възможност прясна, с замразена не е същия вълшебен вкус!
20.10.2022 20:33