Пурички с ябълки и орехи

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
319
1k
1k
390
1
13/07/2019
"Не бива да поднасяте кафето така - я набързо да спретнете едни сочни пурички с орехи "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо741
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме пълнежа: Обелваме и почистваме ябълките. Нарязваме ги на малки кубчета и ги поставяме в тенджера. Не сипваме никаква вода. Загряваме на котлона и като леко омекнат добавяме пудрата захар.

Задушаваме при непрекъснато бъркане до пълното омекване на ябълките. След това изключваме котлона и добавяме маслото, какаото и орехите. Разбъркваме добре и покриваме тенджерата с капак. Оставяме така сместа да престои.

Започваме приготвянето на тестото: В купа разбиваме яйцата, добавяме пудрата захар и разбиваме още малко.

Добавяме солта, киселото мляко, маста и маслото и разбъркваме. Смесваме брашното с бакплувера и на части добавяме в сместа.

Омесваме меко тесто, като при необходимост добавяме още брашно. Оставяме тестото за 10 минути настрани. След това го разделяме на 4 топки и всяка разточваме на тънка кора. Оформяме на правоъгълник като изрязваме краищата на кората.

Разрязваме всяка кора на 3 части по дължина. Поставяме на всяка част по дългата страна равномерно от сместа и навиваме на тънко руло. Нарязваме на парченца /рулца/.

Подреждаме пуричките в тава и печем за 20 минути на 180 градуса. Овалваме ги още горещи в пудра захар, смесена с ванилия и подреждаме в чиния.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Формички за страхотни лакомства:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар