Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш с ябълки, орехи и мусковадо

Сладкиш с ябълки, орехи и мусковадо

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Сладкиш с ябълки, орехи и мусковадо
Снимка: Veselina
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Типичен есенен сладкиш с приятен карамелен вкус - оитайте и ще останете очаровани"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. (тип 500 г)
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - ½ ч.ч.
  • ябълки - 4 - 5 малки
  • захар мусковадо - 2 с.л. за поръсване
  • олио - за намазване на тавата
  • брашно - за поръсване на тавата
  • орехи - 1/2 ч.ч смлени
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • лимонова кора - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата на стайна температура се разбиват със захарта с миксера докато удвоят обема си.

Пресява се брашното и се смесва с бакпулвера. Прибавя се към яйчената смес и се обърква бавно и внимателно с лъжица.

Преди това се добавя олиото към яйчената смес и се бие с миксера.

Смилат се орехите и се прибавят заедно с настърганата кора на лимона.

Намазваме тава с диаметър 24 см с олио и поръсваме с брашно. Изливаме кашата в тавата, заглаждаме кашата.

Отгоре нареждаме плътно в кръг нарязани на тънки полумесеци ябълки. Ръсим с захар мусковадо.

Печем ябълковия сладкиш на 170 градуса в леко топла фурна до готовност. Печем до суха клечка.

Типичен есенен сладкиш с аромат на ябълки, орехи и карамелен вкус на мусковадото.

Сладкишът с ябълки, орехи и мусковадо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: