Начин на приготвяне
Яйцата на стайна температура се разбиват със захарта с миксера докато удвоят обема си.
Пресява се брашното и се смесва с бакпулвера. Прибавя се към яйчената смес и се обърква бавно и внимателно с лъжица.
Преди това се добавя олиото към яйчената смес и се бие с миксера.
Смилат се орехите и се прибавят заедно с настърганата кора на лимона.
Намазваме тава с диаметър 24 см с олио и поръсваме с брашно. Изливаме кашата в тавата, заглаждаме кашата.
Отгоре нареждаме плътно в кръг нарязани на тънки полумесеци ябълки. Ръсим с захар мусковадо.
Печем ябълковия сладкиш на 170 градуса в леко топла фурна до готовност. Печем до суха клечка.
Типичен есенен сладкиш с аромат на ябълки, орехи и карамелен вкус на мусковадото.
Сладкишът с ябълки, орехи и мусковадо е готов.