Салата зеле с майонеза и яйца

15/07/2019
"Класическо предложение за всички, които знаят, че не бива да се сяда на трапезата без вкусна салата "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо861
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете зелето, бялата ряпа, сварените яйца и пащърнака на едро ренде. Зелето може и просто да се нареже на тънки ивици, всместо да се стърже - както ви е по-лесно. Добавете и пуешкото филе, нарязано на малки кубчета.

Посолете, сложете майонеза и черен пипер и разбъркайте.

Готовата салата гарнирайте с черни маслини и пресен домат и поднесете на момента, след като е приготвена, защото зеленчуците изпускат водичка, която ще втечни малко майонезата и след време салатата няма да има много добър вид.

Препоръчителна е за бърза консумация, особено в летните дни, когато ястията и салатите с майонеза не издържат повече от ден-два.

Изключително полезна и витаминозна салата благодарение на съдържащите се в нея пащърнак и бяла ряпа, от които може да си добавите и повече количество, за да се усещат повече.

За майонезата, тя може би не се вписва в графата за най-здравословните храни, просто защото е доста мазна, но пък аз си я приготвям вкъщи и става лека и прекрасна. Рецепти за домашна майонеза може да откриете тук в този сайт.

Успех и добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар