Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Кафе»Ледено лятно капучино

Ледено лятно капучино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ледено лятно капучино
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
6
"С нетърпение чакаме лятото, защото тогава можем всички да ви почерпим с любимото си ледено лятно капучино"

Необходими Продукти

  • кафе - 4 с.л. с връх (30 г) гранулирано, тип Нес Кафе
  • вода - 600 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • лед - 500 г
  • захар - 150 г + 2 с.л. за пяната
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете 15 г. от кафето (2 с.л.с връх) в 100 мл. студена вода и разбъркайте.

В блендер сложете леда, предварително леко разтрошен, за да не затруднявате прекалено уреда.

Налейте 400 мл. вода и сипете захарта. Включете да се смели всичко и след това добавете разтвореното кафе.

Разбъркайте добре и разпределете в 6 чашки. Върху леденото кафе налейте във всяка чаша от млякото - добре изстудено. Не разбърквайте, за да придобие преливащ се ефект.

И като всяко капучино, това също си има пяна, наподобяваща каймак.

За нея разбийте много добре останалите 100 мл. вода с другите две лъжици кафе и двете лъжици захар (препоръчително е да е пудра).

Разбиването може да стане с миксер на високи обороти, в блендера или кухненски робот. Възможно е и на ръка да се получи. Трябва да имаме плътна гъста пяна.

Разпределете пухкавата пяна върху всяка чашка ледено удоволствие и сервирайте на момента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: