Начин на приготвяне
Разтворете 15 г. от кафето (2 с.л.с връх) в 100 мл. студена вода и разбъркайте.
В блендер сложете леда, предварително леко разтрошен, за да не затруднявате прекалено уреда.
Налейте 400 мл. вода и сипете захарта. Включете да се смели всичко и след това добавете разтвореното кафе.
Разбъркайте добре и разпределете в 6 чашки. Върху леденото кафе налейте във всяка чаша от млякото - добре изстудено. Не разбърквайте, за да придобие преливащ се ефект.
И като всяко капучино, това също си има пяна, наподобяваща каймак.
За нея разбийте много добре останалите 100 мл. вода с другите две лъжици кафе и двете лъжици захар (препоръчително е да е пудра).
Разбиването може да стане с миксер на високи обороти, в блендера или кухненски робот. Възможно е и на ръка да се получи. Трябва да имаме плътна гъста пяна.
Разпределете пухкавата пяна върху всяка чашка ледено удоволствие и сервирайте на момента.