Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Кафе»Капучино фредо

Капучино фредо

Капучино фредо
Снимка: Виктория Константинова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Навлизаме в нови дълбини в магията на кафето с това капучино фредо - каним и вас"

Необходими Продукти

  • кафе - 2 бр.
  • прясно мляко - 30 мл
  • лед
  • захарен сироп - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарният сироп се приготвя предварително, защото трябва да изстине. Приготвя се 1:1. В железен съд се слагат 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.

Оставя се на котлона, докато захарта се разтопи. Оставя се да се охлади. Това количество захарен сироп ще стигне за още много капучина, цитронади.

Чаша се пълни с лед. Пуска се двойно кафе. В шейкър се слагат 3 ледчета. Кафето се сипва в шейкъра. (тук по желание се добавя захарния сироп).

С помощта на миксер за фрапе се разбърква докато се изстуди.

Студеното кафе се сипва в чашата с леда. Отново в шейкъра се слагат 2 ледчета и млякото. С миксра се разбива добре, докато млякото стане на пяна. Добавя се към кафето. Сервира се със сламка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: