Начин на приготвяне
Захарният сироп се приготвя предварително, защото трябва да изстине. Приготвя се 1:1. В железен съд се слагат 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.
Оставя се на котлона, докато захарта се разтопи. Оставя се да се охлади. Това количество захарен сироп ще стигне за още много капучина, цитронади.
Чаша се пълни с лед. Пуска се двойно кафе. В шейкър се слагат 3 ледчета. Кафето се сипва в шейкъра. (тук по желание се добавя захарния сироп).
С помощта на миксер за фрапе се разбърква докато се изстуди.
Студеното кафе се сипва в чашата с леда. Отново в шейкъра се слагат 2 ледчета и млякото. С миксра се разбива добре, докато млякото стане на пяна. Добавя се към кафето. Сервира се със сламка.