Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Запечени смокини с бекон

Запечени смокини с бекон

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Запечени смокини с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • смокини - 8 бр.
  • бекон - 8 филии
  • синьо сирене - 100 г
  • орехи - 2 с.л. натрошени
  • чушки - 1 - 2 люти чушки
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л. винен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кръстовиден разрез върху всяка от смокините, разтворете я и поставете в нея синьо сирене.

Увийте всеки плод по отделно с резен бекон, закрепете го с помощта на клечка за зъби.

В отделен съд смесете меда, наситнената люта чушка, зехтина, оцета и подправки на вкус.

Наръсете със ситно натрошени орехови ядки и полейте с медената смес.

Печете смокините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: