Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк със смокини за спортисти

Чийзкейк със смокини за спортисти

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494143705361
Чийзкейк със смокини за спортисти
Снимка: Живка Георгиева
1 / 3
24/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Всички знаем колко е вредна бялата захар, затова просто правим такива сладки здравословни изкушения като този здравословен чийзкейк"

Необходими Продукти

  • за основа
  • овесени ядки - 250 г
  • кокосово масло - 3 с.л. течно
  • сушени смокини - 6 - 7 бр.
  • канела - 1 щипка
  • за крема
  • извара - 700 г нискомаслена и безсолна
  • мед - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйчна черупка - по избор
  • за украса
  • смокини - замразени или пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се накисват за една вечер. Изсипете водата и измийте.

Смелете с овесените ядки и с кокосовото олио.

Във форма за торта притиснете добре, така че да полепне хубаво и изравнено. Изпечете на 160 градуса с вентилатор за 5 минути. Оставете да се охлади и пригответе крема.

Изварата се разбива добре в блендер заедно с яйцата и меда. По желание може да добавите една яйчна черупка (за допълнителна доза калций). Ще усещате пясъчно хрупкане, затова, ако не Ви допада това усещане, пропуснете.

С помощта на шпатула загладете добре сместа върху изпечената основа. Украсете със смокини.

Пече се на водна баня за около час на много ниска температура (140-160 градуса с вентилатор), за да избегнете напукването.

Охладете и украсете чийзкейка за спортисти с разтопен черен шоколад. По възможност без или с ниско съдържание на захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: