Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Задушен грах с бекон за гарнитура

Задушен грах с бекон за гарнитура

Петя КолеваПетя Колева
Новак
4137
Задушен грах с бекон за гарнитура
Снимка: Петя Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Знаем, че е уж само за гарнитура, но стана толкова вкусен, че няма как да му устоим"

Необходими Продукти

  • грах - 600 г замразен
  • бекон - 200 г
  • вода - 1 к.ч.
  • чесън - скилидка
  • зехтин
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се беконът, нарязан на лентички, със зехтин.

Прибавя се замразеният грах, 1 кафена чаша вода, сол и чесънът.

Ако се използва готов грах от буркан, не се прибавя вода.

Оставя се на бавен огън, докато остане на мазнина.

Подправя се с копър и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: