Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Наложена баница с точени кори

Наложена баница с точени кори

Наложена баница с точени кори
Снимка: Димитрина Стойчева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"За майстори и всички, които искат да станат такива - вижте как се прави уникално вкусна баница с точени кори"

Необходими Продукти

  • точени кори за баница - 1 пакет
  • сирене - 400 г
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • газирана вода - 100 мл
  • краве масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в съд 400 г сирене, 3 яйца, 200 г кисело мляко и 1 ч. л. сода бикарбонат. Тази смес ще използвате за плънка. Намажете тава с олио или разтопено масло. Намажете всяка кора с мазнина и отгоре поставете равномерни количества от плънката.

Поставете корите една върху друга, докато не ги изразходите. Наредената баница нарежете на равни парчета с големина по Ваш избор.

Разбийте две яйца и 100 мл газирана вода и с получената смес залейте равномерно баницата. Нарежете 30 г. краве масло на кубчета и ги поставете най-отгоре.

Печете в предварително загрята на 180℃ фурна за 30-35 минути (в зависимост от спецификата на Вашата фурна) до получаване на златисто-кафяв загар. Изпечената баница напръскайте леко с вода и покрийте с памучна кърпа за около 10 минути.

За сочна и пухкава баница добавете с 1/3 повече течност (кисело мляко или газирана вода) от количеството, което обичайно използвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: