Бобена салата с шарен боб

Бобена салата с шарен боб

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
198
2k
546
761
2
17/07/2019
"Колкото по-шарен е бобът, толкова по-вкусна салата се приготвя от него - старо кулинарно правило"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 147
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплаквам и накисвам боба в студена вода за 12 часа. На следващата сутрин го прецеждам, добавям отново вода и го слагам да заври на по-бавен огън.

След като заври изливам водата и наливам нова (гореща), слагам боба отново на котлона и го оставям да ври докато омекне.

Бобът не трябва да остане стегнат, за да не се разкашка.

Изливам водата и го оставям настрани. Нарязвам лука на ситно и го добавям към отцедения боб.

Нарязвам магданоза на ситно и също го прибавям към боба.

Добавям зехтина и оцета и 1 чаена лъжица сол и разбърквам добре. Бобената салата е готова за сервиране, но най-добре е да оставите салатата да престои 10-15 минути преди консумация, за да бъде добре овкусена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар