Шарен боб с ориз

Шарен боб с ориз
Снимка: елица лазарова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
"Друго си е човек да си хапне и малко вкусен боб с ориз"

Необходими Продукти

  • шарен боб - 500 г (може и обикновен)
  • ориз - 300 г (бял)
  • лук - 2 средно големи глави
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чарвен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва предварително. Бобът се вари, като се сменя водата 1-2 пъти (може и повече). Изчистваме и нарязваме 1 глава лук.

В тенджера слагаме боба, нарязаната глава лук, сол и олио.

След като сварим боба, слагаме да запържим ориза в друга тенджера, като слагаме и другата глава лук.

Постепенно добавяме и боба и останалите подправки.

Накрая слагаме всичко тава, добавяме и 300 мл бульон от боба, който сме отдели ли при варенето.

Всичко се пече в предварително загрята фурна на 320 градуса за 60 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: