Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Дип от тиквички

Дип от тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Дип от тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Уж само за разяждане, а стана толкова вкусен, че направо с вилиците го нападнахме този дип"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. 270 - 300 г.
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 120 г
  • извара - 200 г
  • крема сирене - 100 г
  • сирене - 60 г твърдо, зряло, ароматно(тип Пармезан)
  • лимони - 1/2 бр. сока
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 1 щипка или на вкус
  • мащерка - 1 щипка или на вкус
  • риган - 1 щипка
  • копър - 2 щипки, сушен
  • лют пипер - 1 щипка или на вкус, прясно смлени люспи
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичката, отрежете краищата и нарежете на парченца. Нарежете и кашкавала, твърдото сирене и чесъна като извадите сърцевината му.

Сложете всички продукти в блендер заедно със солта, подправките, лимоновия сок, изварата и крема сиренето.

Включете да се смелят за 20 секунди, не е нужно да стават прекалено фини.

Ако е нужно добавете още от подправките и сок от лимон, но внимавайте да не разводните дипа.

Поднесете с препечени филийки със зехтин.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: