Пилешка млечна супа от Радомирско

ЗорицаЗорицаГуру94525629154
16/07/2019
"Най-вкусните млечни супи се правят в Радомирско, затова и оттам взехме рецептата "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се измива и се прехвърля в тенджера. Залива с 6-7 чаени чаши студена вода и се сварява заедно с нарязаните на кубчета моркови и целина, десетина зърна черен пипер и сол на вкус.

След като месото се свари, се обезкостява и се нарязва на ситно, а пилешкият бульон се прецежда.

Прецеденият бульон и наситненото месо се връщат в тенджерата и супата се оставя да къкри на намален котлон.

За застройката:

В тиган или малка тенджера се загрява малко олио и в него се задушава нарязаният на ситно кромид лук, след минутка се добавя брашното и след като се запържи се залива с чаена чаша от пилешкия бульон, добавя се бялото вино и прясното мляко.

Оставя се да заври и постепенно се прехвърля в тенджерата с пилешката супа. Изчаква се супата да заври отново и се дърпа от котлона.

След свалянето от огъня супата се поръсва с черен пипер и сол на вкус и ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Забележка: Приготвена по тази рецепта, пилешката супа напомня малко на шкембе чорба, затова препоръчвам да я поднесете с купичка с наситнен чесън, разбъркан с малко сол и оцет, и лют червен пипер.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар