Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Руска салата»Постна руска салата

Постна руска салата

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Постна руска салата
Снимка: Мария Доева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Руска салата по време на пости - с точната рецепта всичко може"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички
  • грах - замразен от пакет, не от консерва
  • царевица - замразена от пакет
  • карфиол - който желание)
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • Домашна соева майонеза
  • соево брашно - 100 г
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 л.
  • медена горчица
  • лимони - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме тенджера на котлона с подсолена вода и в нея слагаме морковите и картофите да се сварят.

Като малко поомекнат към тях добавяме граха, царевицата и карфиола (който желае).

Като всичко омекне, ги изваждаме от водата и ги нарязваме на кубчета. Взимаме киселите краставички и тях нарязваме на кубчета.

Нарязаните вече кисели краставички прибавяме към останалите продукти. След това всичко се смесва с майонезата, поръсва се с лимон и сол на вкус. Прибираме руската салата в хладилника да се охлади малко.

Соева майонеза: Слагаме водата да кипне и на тънка струя прибавяме брашното, като постоянно разбъркваме. След като се сгъсти сваляме от огъня и оставяме да изстине, след което на тънка струя добавяме зехтина, като едновременно с това разбъркваме.

Подправяме с горчица, сол и лимон на вкус. Оставяме добре да се охлади и стегне преди да направим салатата с нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: