Начин на приготвяне
Слагаме тенджера на котлона с подсолена вода и в нея слагаме морковите и картофите да се сварят.
Като малко поомекнат към тях добавяме граха, царевицата и карфиола (който желае).
Като всичко омекне, ги изваждаме от водата и ги нарязваме на кубчета. Взимаме киселите краставички и тях нарязваме на кубчета.
Нарязаните вече кисели краставички прибавяме към останалите продукти. След това всичко се смесва с майонезата, поръсва се с лимон и сол на вкус. Прибираме руската салата в хладилника да се охлади малко.
Соева майонеза: Слагаме водата да кипне и на тънка струя прибавяме брашното, като постоянно разбъркваме. След като се сгъсти сваляме от огъня и оставяме да изстине, след което на тънка струя добавяме зехтина, като едновременно с това разбъркваме.
Подправяме с горчица, сол и лимон на вкус. Оставяме добре да се охлади и стегне преди да направим салатата с нея.