Спагети с пържен патладжан и рикота - почти ала Норма

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11219104
16/07/2019
"Казваме почти а ла Норма, за да си знаете, че са по-вкусни от нейните "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагети ала норма е типична сицилианска рецепта. Всяка къща там има своя рецепта и всяка претендира да е оригинална. Може да се направи с чесън или лук, патладжана нарязан на кръгчета или кубчета, доматите смлени или нарязани, рикотата солена или безсолна.

Всичко според италианците има значение за получаването на чиния вкусна паста. Името ѝ alla norma идва от възклицанието на един италиански поет и композитор Nino Martoglio, който опитвайки я, възкликнал - това е като да гледаш Норма, имайки предвид големия успех на операта на Белини!

Единият от патладжаните нарежете на тънки кръгчета, другия разполовете. Загрейте слънчогледово олио и изпържете патладжаните. Извадете ги върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишното олио.

В голям тиган загрейте зехтина, изсипете смлените домати, може да сложите и един нарязан на малки кубчета. Овкусете със соли и щедра щипка захар. Гответе соса докато се сгъсти. Отдръпнете съда от огъня и овкусете със счукана скилидка чесън и нарязани листа мента. Прибавете изпържения патладжан.

Във вряща вода сварете спагетите според указанието на опаковката. Прецедете ги и веднага изсипете в доматения сос. Сложете съда отново на огъня за кратко и разтръскайте докато продуктите се хомогенизират.

В чинии сложете половинките патладжан, а отгоре от спагетите. Гарнирайте с парчета рикота и пресни листа мента. Сервирайте веднага!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар