Начин на приготвяне
Започнете процеса с приготвянето на блатовете за торта. За целта разбийте белтъците на пяна, като постепенно добавяте захар, разбийте до твърди върхове. След това постепенно добавете брашното, нарязаните орехови ядки и разбъркайте внимателно.
На пергаментна хартия очертайте обиколката за необходимия диаметър (20-22 см) и нанесете тестото.
Поставете пергамента върху лист за печене и сложете в предварително загрята до 170 грaдуса фурна. Печете блата за около 15-20 минути. Охладете и след това внимателно отстранете пергамента. Изпечете така още един блат.
Когато блатовете са готови, продължете с приготвянето на сметановия крем.
Разбийте сладкарската сметана до гъст крем. Прибавете заквасената сметана, пудрата захар и разбъркайте до еднородност.
Намажете първия блат с дебел слой от крема. Сложете втория блат и притиснете.
Намажете повърхността на тортата с дебел слой крем. Поръсете обилно с орехови ядки.
Гарнирайте по желание.
Тортата е много нежна с подчертан вкус на ядки. Опитайте, няма да съжалявате!