Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват със 2/3 от захарта на пухкава смес. Белтъците се разбиват отделно до гъста смес като за целувки, като към края се прибавя останалата захар.
В купа се смесват сухите съставки - орехите, галетата, ванилията и бакпулвер.
Към разбитите жълтъци се прибавят белтъците и сухите съставки, като се редуват. Бърка се със шпатула.
Във форма за торта се поставя хартия за печене и сместа се изсипва.
Заравнява се и блатът за торта се пече в предварително загрята фурна на 170°C.
За приготвянето на крема за торта прясното мляко се смесва със смлените орехи и се вари няколко мин, да се сгъсти. Остава се да се охлади.
Кремът за сладкиши се приготвя по указанието на опаковката. Заквасената сметана се разбива с миксер и се прибавя към готовия крем. Добавя се и ореховата смес. Разбърква се и се подслажда на вкус.
Охладеният блат се разрязва на две части.
Приготвя се сиропът с прясното мляко и рома. Сиропира се блатът с половината сироп и се намазва с крема.
Поставя се другият блат отгоре и се сиропира с останалия сироп.
Намазваме с крем домашната орехова торта. Измазваме странично, заглаждаме и поръсваме със смлени орехи и кокосови стърготини.
Поставяме в хладилник за няколко часа орехова торта Фантазия.