Начин на приготвяне
Сложете ринга на форма за торта върху поднос. Уверете се, че размера на блатовете е същият като на затворения ринг. Ако има разлика, можете да изрежете блатовете по края.
Пригответе крема, като загреете 800 мл от подсладеното със захарта мляко и в него изсипете нишестето, разтворено в останалите 200 мл мляко.
След кипване разбийте добре с тел. Поставете единия блат на дъното в ринга и полейте с 1/3 от крема. Поръсете със смлени орехови ядки, също 1/3 от тях.
Сложете отгоре втория блат и полейте с крем. Така процедирате, докато не сложите и последния блат, останалия крем и поръсвате с последните орехови ядки.
Охладете вашата лесна орехова торта за няколко часа преди консумация. Внимателно прокарайте нож по вътрешния ръб на ринга и го отстранете. Нарежете ореховата торта на порции.
Коментари