Бананов тарт със сметана

16/07/2019
"Разбира се, че искате да опитате бананов тарт, обещаваме, че много, много ще ви се услади "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 647
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете маслото с помощта на едро ренде. Добавете брашното и бакпулвера. Омесете всичко старателно с ръце до получаването на трохи.

Добавете жълтъците, пудрата захар, солта и ванилията. Замесете тестото.

Поставете тестото в найлонова торбичка или го увийте в найлоново фолио и го поставете в хладилника за 30 минути.

Разточете тестото между двата слоя найлон. Просто отрежете торбичката, в която сте поставили тестото.

Използването на найлона улеснява преместването на тестото във формата за печене.

Оформете тарта, отстранете найлона и изпечете в загрята фурна до златисто.

Извадете тарта от фурната. Охладете леко и внимателно отстранете от формата.

Разбийте сметананата на гъст крем. Напълнете тарта и загладете.

Нарежете обелените банани на колелца. Подредете колелцата върху сметаната.

Разтворете желатина по указания на пакета начин. Добавете захарта. След като започне процеса на желиране, веднага полейте бананите, за да не почерняват.

Приготвената тарта поставяме в чинията и охлаждаме добре! Сервирайте студено! Бон апети!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар