Начин на приготвяне
Брашното пресяваме заедно с бакпулвера.
В купа смесваме сметаната, мекото масло и добавяме брашното. Омесваме добре всички продукти.
Взимаме си форма за печене с диаметър около 24 см. Намазваме я с мазнина и поръсваме с брашно.
Разточваме тестото и го поставяме в тавата така, че да обхваща стените малко над средата им.
Покриваме с фолио и оставяме в хладилника.
В купа си смесваме сметаната, яйцето, захарта, ванилията и брашното, разбиваме добре всички продути.
Ябълките почистваме и нарязваме на парченца по-дължина.
Изваждаме тавата, подреждаме ябълките, заливаме с приготвената смес, покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30минути.
Премахваме фолиото и печем тарта още 15 минути.
Оставяме го да се охлади преди сервиране.
Ябълковият тарт със заквасена сметана е много вкусен.