Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180°C. Намазнете и набрашнете форма за кейк.
Смесете брашното, бакпулвера и солта. Оставете настрани.
За да приготвите ореховата смес, смесете заедно захарта, канелата и орехите. Оставете настрани.
Разбийте на крем маслото и захарта; бийте, докато стане леко и пухкаво. Прибавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Прибавете сметаната, бананите и ванилията и разбъркайте. Прибавете брашняната смес и омесете добре.
Изсипете 1/3 от сместа в приготвената форма. Поръсете с 3/4 ч. ч. от ореховата смес. Изсипете останалото тесто за кейка върху ореховата смес и поръсете отгоре с останалата част от нея.
Печете 1 ч банановия кейк. Охладете 10 мин., след това извадете кейка с орехи от формата и продължете да охлаждате.
За да направите глазурата, смесете пудрата захар, ванилията и млякото, докато стане гладка смес (ако е необходимо, добавете още мляко).
Украсете по желание с течен шоколад или ядки готовия бананов кейк с подквасена сметана.
Коментари