Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Бананов хляб със заквасена сметана

Бананов хляб със заквасена сметана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бананов хляб със заквасена сметана
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Бананов хляб със заквасена сметана е супервкусен по всяко време на денонощието и където и да сте"

Необходими Продукти

  • заквасена сметана - 160 г
  • брашно - 260 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 65 мл или полуразтопено масло
  • яйца - 2 бр.
  • банани - 2 бр. (около 270 г обелени)
  • орехи - 80 г едро накълцани
  • орехи - 2 с.л. с връх , фино смлени
  • сол - 1 щипка
  • захар - 110 г
  • сок от лимон - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете заквасената сметана и олиото, без да представяте да разбивате, докато получите хомогенна смес.

Намачкайте на пюре двата добре узрели банана и ги смесете с две лъжици прясно изцеден лимонов сок и содата.

Сложете ги към сместа с яйцата и разбъркайте с телена бъркалка, не с миксер.

После добавете и брашното отново разбивайки с бъркалката до цялостното му усвояване.

Накрая сложете орехите - 2 лъжици фино смлени + около 80 г счукани на едро.

Разбъркайте и прехвърлете в намазнена и набрашнена правоъгълна форма за кейк или за хляб за сандвичи.

Печете около 40 минути на 180 °C в предварително загрята фурна.

Оставете да изстине малко и обърнете върху решетка сладкия хляб.

След като банановият хляб изстине напълно, нарежете го и поднесете със заквасена сметана и карамелен топинг.

Бананов хляб със заквасена сметана с Дулсе де Лече също би си вървял страхотно!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: