Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и добавете заквасената сметана и олиото, без да представяте да разбивате, докато получите хомогенна смес.
Намачкайте на пюре двата добре узрели банана и ги смесете с две лъжици прясно изцеден лимонов сок и содата.
Сложете ги към сместа с яйцата и разбъркайте с телена бъркалка, не с миксер.
После добавете и брашното отново разбивайки с бъркалката до цялостното му усвояване.
Накрая сложете орехите - 2 лъжици фино смлени + около 80 г счукани на едро.
Разбъркайте и прехвърлете в намазнена и набрашнена правоъгълна форма за кейк или за хляб за сандвичи.
Печете около 40 минути на 180 °C в предварително загрята фурна.
Оставете да изстине малко и обърнете върху решетка сладкия хляб.
След като банановият хляб изстине напълно, нарежете го и поднесете със заквасена сметана и карамелен топинг.
Бананов хляб със заквасена сметана с Дулсе де Лече също би си вървял страхотно!
Добър апетит!