Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Руло от тиквички с крема сирене, шунка и гауда

Руло от тиквички с крема сирене, шунка и гауда

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Руло от тиквички с крема сирене, шунка и гауда
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Рула от тиквички всякакви ще намерите, но който разбира, ще опита това - богато, свежо и толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. средни
  • галета - 1 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр. /размер s/
  • копър - няколко стръка
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
  • За плънката
  • крема сирене - около 300 г с подправки
  • шунка - 200 г
  • гауда - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и настържете на ситно ренде тиквичките. Посолете и оставете за 20 минути да се отцеди водата.

След това прибавете яйцата, подправките /сол, черен пипер, копър, риган/, зехтина, галетата и брашното.

Разбъркайте, докато всички съставки се омесят добре. Поставете сместта върху хартия за печете и разпределете с дебелина около 5 мм.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. След това извадете, оставете за 10 минути да изстине и завийте на руло.

След това отново разхънете блата и намажете с крема сиренето.

Подредете шунката и гаудата и внимателно завийте с помощта на памучна кърпа. Оставете в хладилник за 2 часа да стегне и след това поднесете рулото от тиквички студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: