Бананов пудинг

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11019104
17/07/2019
"Не знаем колко е часът, но сме сигурни, че е време за Бананов пудинг "
Приготвяне15 мин.
Готвене6 мин.
Общо21 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо290
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сложете жълтъците и захарта. Разбийте ги леко с телена бъркалка. Добавете нишестето, щипка сол и двете ванилии. Налейте 300 мл от прясното мляко.

Хомогенизирайте сместа добре и на струйка излейте останалото мляко. Сложете тенджерката на котлона и при непрекъснато бъркане сгъстете крема. Готовия крем охладете.

В тавичка с размери 18х25 см. наредете ред бисквити (не е необходимо да ги потапяте в мляко), ред банани, нарязани на кръгчета, и изсипете щедро от крема. Продължете така до изчерпване на продуктите.

Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг. Покрийте пудинга.

Загрейте фурната на 160 гр. и изпечете за 5-6 мин. или докато белтъците покафеният леко. Извадете от фурната, оставете да се охлади.

Охладения пудинг приберете в хладилник за няколко часа преди да консумирате.

Ако искате да избегнете печенето разбийте 250 мл. сметана и покрийте пудинга с нея.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар