Начин на приготвяне
В тенджерка сложете жълтъците и захарта. Разбийте ги леко с телена бъркалка. Добавете нишестето, щипка сол и двете ванилии. Налейте 300 мл от прясното мляко.
Хомогенизирайте сместа добре и на струйка излейте останалото мляко. Сложете тенджерката на котлона и при непрекъснато бъркане сгъстете крема. Готовия крем охладете.
В тавичка с размери 18х25 см. наредете ред бисквити (не е необходимо да ги потапяте в мляко), ред банани, нарязани на кръгчета, и изсипете щедро от крема. Продължете така до изчерпване на продуктите.
Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг. Покрийте пудинга.
Загрейте фурната на 160 гр. и изпечете за 5-6 мин. или докато белтъците покафеният леко. Извадете от фурната, оставете да се охлади.
Охладения пудинг приберете в хладилник за няколко часа преди да консумирате.
Ако искате да избегнете печенето разбийте 250 мл. сметана и покрийте пудинга с нея.