Бананов пудинг

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Бананов пудинг
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
21 мин.
Порции
8
"Не знаем колко е часът, но сме сигурни, че е време за Бананов пудинг"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г с аромат на ванилия
  • банани - 5 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • жълтъци - 4 бр.
  • нишесте - 70 г, НЕ заменяйте с брашно
  • захар - 130 г
  • масло - 20 г
  • ванилия - 2 бр.
  • сол - щипка
  • за гарниране
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 130 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сложете жълтъците и захарта. Разбийте ги леко с телена бъркалка. Добавете нишестето, щипка сол и двете ванилии. Налейте 300 мл от прясното мляко.

Хомогенизирайте сместа добре и на струйка излейте останалото мляко. Сложете тенджерката на котлона и при непрекъснато бъркане сгъстете крема. Готовия крем охладете.

В тавичка с размери 18х25 см. наредете ред бисквити (не е необходимо да ги потапяте в мляко), ред банани, нарязани на кръгчета, и изсипете щедро от крема. Продължете така до изчерпване на продуктите.

Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг. Покрийте пудинга.

Загрейте фурната на 160 гр. и изпечете за 5-6 мин. или докато белтъците покафеният леко. Извадете от фурната, оставете да се охлади.

Охладения пудинг приберете в хладилник за няколко часа преди да консумирате.

Ако искате да избегнете печенето разбийте 250 мл. сметана и покрийте пудинга с нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: