Лангиди

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Лангиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20 бр.
"Искате да научите какъв вкус се крие зад това необикновено име? Опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г (2 ч.ч.)
  • прясно мляко - 150 мл (3/4 ч.ч)
  • яйца - 2 бр.
  • сода - 3 г за хляб (1/2 ч.л.)
  • сол - на вкус
  • олио - към 200 мл за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото брашно добавете леко разбитите яйца, прясното мляко, содата и солта.

Хубаво разбъркайте сместа, докато стане гладка каша.

С намокрена във вода лъжица пускайте по малко от сместа в сгорещена мазнина и изпържете лангидите до зачервяване от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
512
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А аз се чудех какво е това лангиди. При нас тракийците ги наричаме бухти. Тесто като на палачинки, но по-гъсто.
10.11.2024 11:42
Дидка-Питка
Дидка-Питка
Лалангииииииииии, любими!
07.12.2014 11:45
1
Габриела
Габриела
А може ли да стане без мляко?!
17.02.2014 17:03
1
Покажи всички подкоментари
Ам-Ам
Ам-Ам
Лангиди, бухти, бине-суфле, момини цици, на кой както му е по-вкусно?!
19.09.2013 09:52
2
Дани
Дани
и в нашия край баба ги наричаше бухти, а аз съм от Перник.
05.06.2013 17:44
1
А
А
баба ти не е казвала "бухтички" а лангиди или лаланги
05.06.2013 17:29
тя
тя
това са бухтичките на баба :)
04.06.2013 15:11