Начин на приготвяне
Натрийте пуешките гърди с черен пипер, розмарин, натрошените люти чушлета кайенски пипер и малко сол. Оставете ги така с подправките в добре затворен съд в хладилника за няколко часа или една нощ.
След като месото се е овкусило благодарение на сухата марината, нарежете на едри шайби и запечатайте в тиган на силен огън всяко парче в маслото и зехтина.
Когато имате златист загар на пуешките гърди добавете почистени и едро нарязани гъби Шийтаке и чесъна. Захлупете съда, намалете огъня и задушете за 3-4 минути.
Може да разклащате леко тенджерката, за да се смесват продуктите, да не залепват и загарят по дъното.
Налейте бялото вино, сипете магданоза, още малко сол и подправки, ако желаете и отново задушете за 5-6 минути. Така месото и гъбите ще останат невероятно крехки.
За захлупване използвайте капак с малка дупчица, от която все пак да излиза пара и така алкохолът да се изпари.
Ястието е готово, когато виното се е редуцирало почти и на дъното имаме гъсто сосче.
Поднесете това великолепно вкусно пуешко с гъби топло на вашата трапеза. Задължително акомпанирайте с мек пухкав хляб за топване в сосчето.
Добър апетит!