Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Задушено пуешко с тиквички

Задушено пуешко с тиквички

Задушено пуешко с тиквички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
37 мин.
Порции
3
"Искаме да ви поглезим с нещо вкусничко - ето го и нашето предложение"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 400 г
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • сметана - 2 - 3 с.л. за готвене
  • сол
  • черен пипер
  • куркума - 1 к.л.
  • естрагон - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пуешкото на хапки.

Сложете го в тенджера с малко мазнина и го запържете до златисто.

Добавете лук, нарязан на дребно, и тиквичката, нарязана на полумесеци. Запържете за кратко. Добавете бялото вино.

Изчакайте да изври алкохолът и налейте малко вода, колкото да покрив продуктите.

Намалете котлона, затворете с капак и задушавайте, докато се свари месото. Внимавайте да не остане без течност.

След като е готово месото, добавете сметаната и подправките.

Оставете за пет минути на котлона и изключете.

Сервирайте задушеното пуешко с тиквички топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: