Ванилов пудинг на фурна

Мария ДоеваМария ДоеваПомощник Готвач8417732
19/07/2019
"Ще ви почерпим, а после ще ви дадем и рецептата, защото хубавите неща трябва да се споделят "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо919
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на котлона смесваме прясното мляко, захарта, и ванилията. След това затопляме на котлона толкова, че да се разтвори захарта (внимаваме да не заври сместа, защото при добавяне на яйцата ще се пресекат).

След като сме затоплили млякото, го дръпваме от котлона и внимателно прибавяме яйцата.

Готовата смес я изливаме в купички, които слагаме в тава с вода.

Печем на 150 градуса във фурната до готовност, като внимаваме да не кипне водата в тавичката, защото пудинга ще стане на шупли (балончета).

Проверяваме дали е готов пудинга с клечица. След като са готови оставяме да се охладят.

След охлаждането ги сервираме, като ги обръщаме в чинийка и поръсваме с шоколадови пръчици, филиран шоколад или кой каквото обича.

В зависимост от съда, в който изпичаме пудинга, времето за готвене е различно.

Много вкусен ванилов пудинг на фурна, опитайте го!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ели
Ели
19.07.2019 12:26
Аз не затопля сместа за крем карамел, затова смятам, че рецептите са различни.
П. С. Със сигурност ще го опитам
0
0
Йорданка Ковачева
В много рецепти за крем карамел се затопля сместта, макар че аз лично не правя това.
Това кремче със сигурност е вкусно,опитайте го, няма значение дали се казва пудинг или не;)
1
0
Йорданка Ковачева
Здравейте.
Това не е ли по- скоро крем карамел само ,че без карамел на дъното?
0
0