Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Пудинг на фурна с тиква

Пудинг на фурна с тиква

Пудинг на фурна с тиква
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
16/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Вкусен тиквен пудинг на фурна"

Необходими Продукти

  • тиква - 3 ч.ч. нарязана на кубчета
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • пудинг ванилия - 1 пакетче (40 г)
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме нарязаната тиква в предварително намазана с маслото тава. Задушаваме я във фурната на 200 градуса за 15 минути.

В купа разбиваме яйцата със захарта.

Смесваме пудинга с прясното мляко и наливаме при яйцата.Разбъркваме и изливаме върху задушената тиква.

Печем десерта на 150 градуса за около 40 минути.

Сервираме пудинга с тиква на фурна след 24 часа, може и охладен по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: